dutch delta sounds – old roots new routes

Concertserie 

Nieuwe muziekstromingen verdienen een eigen geuzennaam. In dit geval een aanduiding voor het in Nederland potentieel aan crossovers uit alle vier windstreken. ‘Dutch Delta Sounds’ bijvoorbeeld: geboren uit vele ouders, omnipresent in de underground maar nauwelijks kind-aan-huis daarbuiten. Ten onrechte een stiefkind.

Nomen est omen: ‘Neder-land’, ‘Hol-land’ waar met windmolens land aan water werd ontworsteld. Analoog aan de spreekwoordelijke vier wieken kwam hier muziek uit even zoveel windstreken aanwaaien. Wegens ons koloniaal verleden en onze positie als migratieland streken muzikanten uit alle continenten hier neer. Zodoende ontstond aan de Noordzee een muzikaal meerstromenland, een Dutch Delta Sound. Vandaag vormen de vier grote steden met ieder bijna 200 verschillende nationaliteiten een cosmopolitische klankentuin, die een ruimer podium en een breder publiek verdient. 

Deze concertserie is gestart in 2017-2018 vindt in navolging plaats van het Dutch Delta Sounds Festival dat in 2016 in Amsterdam plaats vond. inmiddels vindt de derde editie plaats in 2020 – met conerten in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. 

Actuele informatie over de concerten op www.dutchdeltasounds.nl

Dutch Delta Sounds: Old Roots New Routes wordt georganiseerd door Stichting Ritmundo i.s.m. de Amstelkerk;  financiële steun van Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds en partner World Music Forum NL.