Over ons

Ritmundo logo LR

Stichting Ritmundo heeft als cultuuraanjager tot doel evenementen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen op het gebied van populaire muziek.

 

STAN_Rijven_uitsnede 

 

 

 

 

 

Stan Rijven (artistiek leider) is naast muziekpublicist, dj, programmamaker en cultuur aanjager. Sinds 1971 actief als dj, vanaf 1979 als popkriticus (o.a. Trouw). Hij pionierde in de opkomst van wereldmuziek middels publicaties (de tijdschriften Afrika, Beyond), tv-documentaires (AVRO, NPS) en radio-programma’s (RVU, VPRO).

Hij stond aan de wieg van het PAN (Pop Archief Nederland), IASPM (International Association for the Study of Popular Music) en World Music Forum NL.
Rijven is een veel gevraagd spreker en gastdocent op conservatoria en universiteiten.

Uitgebreide bio Stan Rijven (pdf)  

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Sonja Heimann (zakelijk leider) is producent, redacteur, communicatie-adviseur en coach die met met name actief is binnen het culturele veld.

Zij studeerde in 1991 af aan de Universiteit van Amsterdam, en heeft zich gespecialiseerd op het terrein van culturele media en populaire cultuur. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van marketingcommunicatie voor de podiumkunsten, muziek-, omroep-  en filmwereld.  

Naast het begeleiden van publieksactiviteiten is zij vooral actief bij de ontwikkeling van nieuwe culturele initiatieven en de organisatie van kennisplatforms en (netwerk-) bijeenkomsten voor professionals.

Zij is coach voor individuele creatieven en begeleidt tevens veranderingstrajecten voor dienstverlenende organisaties. Nadruk in haar aanpak ligt op het stimuleren en inspireren door middel van creativiteit, kennisuitwisseling en samenwerking.
 www.sonjaheimann.nl